Via het Repair Café naar meer zomers plezier

Is de parasol kaduuk? Wiebelt het kampeertafeltje? Een scheur in de zitting van de tuinstoel? Breng ze zaterdag 28 mei mee naar Repair Café Oegstgeest in de Regenboogkerk. Daar zitten handige vrijwilligers die helpen om kapotte spullen weer te maken. Iedereen kan er terecht van 10 tot 13 uur, aan de Mauritslaan 12.

20160528 Poster

De zomer nadert, een goed moment voor het repareren van tuinspullen en vrijetijdsartikelen in dit Repair Café. Andere kapotte dingen in en rond huis worden evengoed hersteld: elektrische en elektronische apparaten, meubels, fietsen, computers en randapparatuur, speelgoed, kleding en textiel. Het maakt niet uit of het voorwerp gemaakt is van metaal, kunststof, aardewerk of hout. Op die gebieden zijn de vrijwilligers redelijk deskundig; ze werken met goed gereedschap en hulpmiddelen. In twee van de drie gevallen gaat een bezoeker met een gemaakt voorwerp terug naar huis. Anders is er een goed advies voor verdere stappen.

Kapotte dingen niet weggooien maar samen maken, dat is het leuke aan het Repair Café. Het draagt bij aan een milieubewust leven en zorgt voor minder afval. Ook spaart het de portemonnee en brengt het mensen belangeloos samen in een gezellige sfeer. Koffie en thee staan klaar; voor kinderen is er limonade. De bibliotheek zorgt voor toepasselijke boeken op de leestafel en plaatselijke ondernemers leveren materiële steun.

Zaterdag krijgt Repair Café Oegstgeest een forse injectie voor dit vrijwilligerswerk. Garage Détom aan de Rhijngeesterstraatweg voert al een jaar het Tanken & Schenkenprogramma uit. Per getankte liter brandstof draagt benzinepomp Peut één cent af aan een goed doel, een lokale sport-, cultuur- of muziekvereniging naar keuze van de klant. Veel klanten lieten hun spaartegoed terecht komen bij het Repair Café en garage-eigenaar Devilee zal nu bekend maken hoe groot deze bijdrage geworden is.