Zomer breekt door na bezoek aan Repair Café

REPAIR CAFE 28 JUNI 2014 13
Een zomers feestje: kapotte dingen weer maken, samen met vrijwilligers van Repair Café Oegstgeest. (foto Frans Malten)

Een gescheurde fietstas, een doorgezakte tuinstoel, een vastgelopen ventilator – als ze gemaakt zijn, kan de zomer niet meer stuk. Op zaterdag 25 juni staan vrijwilligers van Repair Café Oegstgeest iedereen bij die spullen uit het huishouden wil herstellen. Tussen 10 en 13 uur is het reparatiefeest in het Dorpscentrum aan de Lijtweg 9.

In en om huis gaan dingen wel eens kapot. Denk ook eens aan de vakantiespullen, de dingen op de camping, alles wat aan zomers genieten bijdraagt. Zonde om het meteen weg te gooien als het ook nog gemaakt kan worden. De handige vrouwen en mannen van het Repair Café repareren bijna alles: kleding en textiel, fietsen, houten voorwerpen en meubels, speelgoed, dingen van metaal, keramiek of kunststof. Verder ook elektrische apparaten en elektronica, de pc met hard- en software.

De reparateurs vinden het leuk te laten zien hoe je zoiets samen aanpakt. Zo komt zelf repareren weer terug in het dagelijks leven. Dat is goed voor milieu en portemonnee, bovendien gezellig en leuk. Er is koffie of thee, voor kinderen is er limonade. De bibliotheek legt zomerse boeken ter inzage. Op 23 juli is het Café op vakantie.