Repair Café maakt kapotte spullen op het Boerhaaveplein

Kapotte dingen gewoon weggooien, dat is zo ouderwets. Vaak is het met weinig moeite nog te maken, de nieuwe trend. Minder afval, beter voor het klimaat, beter voor je portemonnee. Wie hulp wenst bij een reparatie kan in Oegstgeest gelukkig terecht bij het maandelijkse Repair Café. Hier helpen vrijwilligers bij het maken van 70 tot 100 alledaagse spullen. Op zaterdagochtend 27 augustus gebeurt dit weer, nu op het Boerhaaveplein, op uitnodiging van Buurtvereniging Haaswijk en Morsebel.

RCO op Lange Voort 184
Repair Café Oegstgeest gaat zaterdag met bezoekers op het Boerhaaveplein de uitdaging aan om kapot gewaande dingen weer te maken (foto Frans Malten).

Het wordt een gezellig pleinfeest, tussen 10.00 en 13.00 uur. Bezoekers kunnen met hun te repareren spullen terecht bij diverse marktkramen. Daar staan handige mannen en vrouwen klaar om kapotte spullen uit het huishouden een tweede kans te geven. Ze doen dit met kennis van zaken en goed gereedschap. Het is leuk de zoektocht naar de oplossing zelf van dichtbij mee te maken.

Het Repair Café pakt van alles en nog wat aan: huishoudelijke apparaten, lampen, meubels en houten voorwerpen, speelgoed, kleding en textiel, computers en bijbehorende apparatuur, elektronica en fietsen. Evengoed dingen die gemaakt zijn van metaal, kunststof, glas of aardewerk.

Rob Heemskerk zorgt dat snackkar ’t Haasje open is, de buurtvereniging is aanwezig en het is makkelijk winkelen op het plein. Meer op www.bvhm.nl