Repair Café fixt raceauto’s en onverlichte fietsen

Speelgoedauto’s – vaders en opa’s zijn er nog altijd dol mee. Zeker als ze op tafel komen bij Repair Café Oegstgeest, want dat betekent dat er gesleuteld moet worden. Het leuke is dat je dan kunt zeggen dat je het in de eerste plaats doet voor de kinderen of kleinkinderen. Zaterdag, in het Dorpscentrum, waren reparateur Eric en een grootvader toch ook voor hun eigen plezier bezig om twee raceautootjes weer aan het scheuren te krijgen over een circuit.

Achter de afdekplaten verscheen een wereld aan draadjes en mechaniekjes. Waar zat toch die storing? Contactpuntjes schoongemaakt, corrosie weggehaald, draadjes nagelopen, speling opgeheven. De zoektocht duurde en duurde. Pas nadat het sleepschoentje onder een van de auto’s bijgebogen was, vlogen beide racemonsters weer over de baan. Tevreden gezichten bij de mannen en zeker ook bij de kleinkinderen thuis.

In de fietshoek heerste drukte. Daar moest vlot doorgewerkt worden aan het aanleggen of repareren van voor- en achterlichten. Aangemoedigd door de ANWB-actie ‘Fix je Fietsverlichting’ verschenen twintig bezoekers met onverlichte karretjes. Gelukkig had de Lichtbrigade allerlei lampjes en onderdelen beschikbaar gesteld. Voor de reparateurs was het bevredigend zoveel mensen weer veilig aan het verkeer te laten meedoen in de donkere maanden.

Deze keer vroegen 68 kapotte dingen om een oplossing; in driekwart van de gevallen lukte het de reparateurs ook. Op zaterdag 26 november is Repair Café Oegstgeest weer actief voor iedereen; opnieuw in het Dorpscentrum aan de Lijtweg 9.