Repair Café is speciaal actief met kinderen, klein en groot

Poster 20172502

Kinderen met hun speelgoed, fietsen en poppen krijgen extra aandacht bij Repair Café Oegstgeest. Zij kunnen hun kapotte spullen weer maken, samen met handige vrouwen en mannen van het Café, op zaterdag 25 februari, tussen 10 en 13 uur in het Dorpscentrum. Verder is natuurlijk iedereen welkom die mooie dingen liever repareert dan weggooit. Goed voor het milieu en de portemonnee. En nog gezellig ook.

Natuurlijk: een pop, een kinderfiets of speelgoed gaat wel eens kapot. Zonde om het dan meteen weg te gooien. Vaak is het best weer te maken, zeker als iemand helpt die er verstand van heeft. Zulke mensen zijn er in Oegstgeest: vrijwilligers van het Repair Café vinden het leuk alles te maken wat kapot ging.

Voor alle schoolkinderen in Oegstgeest houdt de poppendokter zaterdag spreekuur voor zieke poppen en knuffels. De fietsenmaker helpt bij ieder probleem. En voor kapot speelgoed is meestal een oplossing te vinden. De knutselaars leggen uit wat er aan de hand is; iedereen kan meehelpen en kijken hoe het gaat.

Kapotte spullen weer maken, is één van de manieren om afval te voorkomen. Dat helpt om onze wereld en natuur gezond te houden. Het is goed om te bedenken: ‘Afval bestaat niet, wel grondstoffen’. Dit hebben kinderen in de hoogste klas van Het Dok, de Leo Kannerschool en de Hofdijckschool de afgelopen weken geleerd. Ze kregen les van vrijwilligers van het Milieu Educatie Centrum in wat iedereen zelf kan doen, namelijk afval goed scheiden. Van de resten worden immers weer nieuwe, nuttige dingen gemaakt. De Kringloopwinkel, de Milieustraat en het Repair Café dragen er aan bij om afval te voorkomen of verwerken.

Kinderen van de middelbare school zijn natuurlijk even welkom bij het Repair Café. Dus kom maar op met die smartphone, laptop, geluidsinstallatie, fiets, spelcomputer, hoverboard of gameboy. En met die gehavende knuffel, rugzak of merkkleding. Met het Repair Café fix je het in acht van de tien gevallen.