Repair Café maakt alles tussen pedicuremachine en tl-balk

Het vijlen van nagels en voethuid, de pedicure gebruikt er een elektrisch apparaat met razendsnel draaiend slijpkopje voor. Om schroeien of verbranden te voorkomen spuit er tegelijk een mooie straal water mee. Omdat dit koelwater haperde, riep de pedicure zaterdagmorgen in het Dorpscentrum de hulp in van Repair Café Oegstgeest.

Het kostte reparateur George moeite de pedicuremachine meteen te doorgronden. De eerste gedachte was dat het waterreservoir of de leidingen zouden lekken. Toen dat niet het geval bleek, volgde George nog eens met scherpe blik de doorzichtige buisjes in het opengeschroefde apparaat. Hij merkte luchtbelletje in het water op, groot genoeg om de doorstroom te belemmeren. Door extra druk op de vloeistof te zetten, dreef hij de luchtcellen naar buiten. En meteen werkte de waterspuit weer zo regelmatig en hard als nodig was. De pedicure kreeg het advies mee het apparaat regelmatig te laten lopen om nieuwe luchtbelletjes te voorkomen.

Intussen waren 23 andere vrijwilligers ook bezig allerlei kapotte spullen van bezoekers te maken. De één legde een zoom in een spijkerbroek, de ander herstelde een kruimeldief, een derde verhielp de bromtoon in een tl-balk. Een kettingzaag, papierversnipperaar, lavalamp, verticuteermachine, kinderspeelgoed, van alles en nog wat kwam op de werktafels van de reparateurs terecht. Van de 70 voorwerpen ging bijna 80 procent gemaakt weer mee naar huis.

IMG_0129Bewa
Nieuwsgierige Monica leerde van Heleen bij Repair Café Oegstgeest hoe je met een naaimachine werkt (foto Bram vd Loeff).

Tijdens het Repair Café van 28 januari raakte een krat met zwaarder handgereedschap vermist. De hoop was dat dit belangrijke bezit stilletjes zou terugkeren tijdens het februari-Café. Maar dat is niet gebeurd, helaas.

Op 25 maart vindt het volgende Repair Café plaats, van 10 tot 13 uur in het Dorpscentrum aan de Lijtweg 9.