Met het Repair Café scherp de tuin in

Eerst snoeien, dan groeien en bloeien. Tuinliefhebbers weten dat en zorgen in het voorjaar voor scherp gereedschap. Daarom krijgen ze gratis slijphulp van Repair Café Oegstgeest op zaterdag 25 maart. Wie andere kapotte dingen uit huis meebrengt, krijgt ook reparatiehulp van de vrijwilligers uit het dorp. Tussen 10 en 13 uur in het Dorpscentrum aan de Lijtweg 9.

Heggen- en snoeischaren, grasmaaiers, schoffels en alles met een scherpe rand, ze worden allemaal lekker scherp gemaakt door deskundigen met goed slijpmateriaal. Ook een schoonmaak- en smeerbeurt levert goed werkend gereedschap op. Kapotte tuinspullen krijgen hier een tweede leven: de gescheurde tuinbroek, de gammele tuinstoel, de kaduke parasol, het ingestorte vogelhuisje. Inspiratie voor tuinideeën komen uit de boeken die bibliotheek Bollenstreek Oegstgeest ter inzage legt.

IMG_3885.2
Repair Café Oegstgeest helpt bij het slijpen en onderhouden van tuingereedschap en bij het maken van dingen die thuis kapot gingen. Op 25 maart in het Dorpscentrum (foto Frans Malten).

Bij het Repair Café helpen mannen en vrouwen met het maken van bijna alles wat in huis kapot ging: fietsen, computers en randapparatuur, meubels, elektrische apparaten, elektronica, kleding en textiel, speelgoed, voorwerpen van metaal, kunststof of aardewerk.

Door te repareren in plaats van weg te gooien, blijft de afvalberg wat kleiner. Goed voor het milieu en prettig voor de portemonnee. Samen repareren is leerzaam en nog gezellig ook. In het Dorpscentrum is volop gelegenheid voor ontmoeting bij koffie en thee. Voor kinderen is er limonade.