28 september zijn we in Jenaplanschool De Kring

Ha, het is weer zover!

Deze keer verwachten we meer kapot speelgoed omdat we te gast zijn bij een basisschool. In het kader van hun duurzaamheidsprojecten bieden we nog een keer de workshop fietsband plakken voor kinderen aan. Ook nu weer in samenwerking met Bike Totaal. Ouders zijn welkom om hun kinderen bij te staan en wellicht ook zelf iets op te pikken?

Opvallend is dat het bij het overgrote deel van de reparaties om elektrische/elektronische  apparatuur gaat. Het lijkt alsof weinig bekend is dat er uitstekende vrijwilligers zijn, die kunnen helpen met de moeilijkste reparaties in textiel. Een gat in je lievelingsbroek, een te strakke broekband, of een te wijde rokband, een gaatje in een trui, een Engelse naad, alles kunnen zij. Laat zo’n kans dus niet zomaar voorbij gaan om iets van hen te leren.

Het aantal vrijwilligers dat betrokken is bij het Repair Café stijgt nog steeds, zo ook het aantal reparaties. Onze sponsors, in ieder geval Van Lanschot, zijn er hopelijk weer bij. Er melden zich mensen die heel specifieke kennis en ervaring in huis hebben. We hebben al het stoelen matten gezien, maar er is meer. Een lasser heeft zich aangeboden en iemand die sieraden kan repareren. Een scharensliep staat ook in de wachtstand.

Als je dus een reparatie hebt die om heel specifieke kennis/materiaal vraagt, laat dat dan van tevoren aan ons weten per email/twitter/facebook dan kunnen wij er hopelijk een mouw aan passen.

Houd ons sowieso in de gaten, we gaan ook een keer een algemenere workshop over fietsonderhoud organiseren. Heb je al rondgekeken op de site, je komt er alle verhalen over de eerste diploma uitreiking fietsband plakken tegen in tekst, foto’s en film. Je kunt er ook lezen over de bijzondere reparaties.

Onthoud: zaterdag 28 september van 10 tot 13 uur, Rembrandt van Rijnlaan 26.