Repair Café in de Rehobothkerk

Thuis zit het soms tegen: een uitgescheurd knoopsgat, een gebroken stoelpoot, storing in de computer of iPod, de koffiezetmachine lekt of de remkabel van de fiets zit los. Als u 22 februari met het mankement naar het Repair Café komt, zitten Oegstgeestenaren in de Rehobothkerk klaar om met u voor reparatie te zorgen.

Van 10.00 tot 13.00 uur kan iedereen in de kerk terecht met kapotte huis-, tuin- en keukenspullen. Samen met handige vrijwilligers kunt u deze voorwerpen repareren, of ze nu een stekker hebben, van hout, textiel of metaal zijn. Want weggooien, dat hoeft vaak echt nog niet.
Als u het niet kunt of als het technisch te ingewikkeld is, ziet u hoe de reparateur het aanpakt en weet u weer wat meer. Een gratis dienst die niet alleen uw vaardigheid bij (doe-het-zelf)klusjes vergroot, maar ook goed is voor het milieu en leuke sociale contacten oplevert.

Een reparatie waar je iets van opsteekt.
Een reparatie waar je iets van opsteekt.

Bij het Repair Café treft u dorpsgenoten die graag helpen bij reparaties op allerlei gebied: alle soorten elektrische en elektronische apparaten, fietsen, textiel en naaiwerk, computers en aanverwante apparatuur, hout en meubels, metaal en meer. Deze vrijwilligers zijn door beroep of hobby kundig geworden en maken u graag een beetje wegwijs op hun terrein.

Door het defecte gebruiksvoorwerp samen te repareren in plaats van weg te gooien, werken de bewoners van Oegstgeest aan het besparen op grondstoffen, het verkleinen van de afvalberg, dus aan een meer duurzame samenleving. In de gezellige sfeer van het café is het makkelijk om nieuwe contacten te leggen en bekenden te ontmoeten. Koffie en thee zijn tegen een kleine vergoeding te krijgen, terwijl limonade en koekjes voor iedereen klaarstaan.

Zaterdag 22 februari, van 10.00 tot 13.00 uur, Repair Café in de Rehobothkerk, Lijtweg 1, 2341 HA Oegstgeest.