Repair Café Oegstgeest – de Koninklijke weg naar minder weggooien, 26 april in hal gemeentehuis

Foto Frans Malten
Op 26 april geldt: het voorwerp moet oranje of rood-wit-blauw zijn of iets te maken hebben met Koningsdag.

 

Door je Koninklijke zetel gezakt? Snel nog even de zoom van je Oranje baljurk innemen? De lekke opblaas Kroon zoekt dringend een plakkertje? Wees gerust, je schittert vandaag alsnog op het feest omdat je bij het Repair Café bent geweest.

In het gemeentehuis, tussen 10.00 en 11.30 uur, kun je het repareren. Je doet het samen met handige dorpsgenoten die kundig zijn op het gebied van metaal, hout, elektra, textiel, ict, fietsen, ga maar door. Dit Koninklijke Café kent twee beperkingen: het kapotte voorwerp moet oranje of rood-wit-blauw zijn of iets te maken hebben met Koningsdag. En je moet de reparatie aanmelden tussen 10.00 uur en 11.00 uur.

Terwijl je de kinderen buiten laat meedoen aan de spelletjes, loop je zelf even de hal van het gemeentehuis in. Daar zitten de vrijwilligers van het Repair Café, handige dorpsgenoten, die je gratis bijstaan met het repareren van bijna al oranje spullen in en rond het huis die defect gingen maar nog niet weggegooid hoeven te worden. Van de reparatie steek je zelf iets op, je drinkt een gratis kopje koffie of thee, knabbelt van een oranje koekje en vraagt je een seconde af: ‘Die man met dat kapotte tosti-ijzer, is dat nou toch Willem-Alexander: díe wil ik wel even spreken…..?’ Want bekende en onbekende mensen – je ontmoet ze bij Repair Café Oegstgeest. Echt feest voor iedereen: oranje met een groen randje.