Wie zijn wij

‘Weggooien? Mooi niet!’ is de vlag waaronder iedere maand meer dan 33 Oegstgeester vrijwilligers bijeen komen om met dorpsbewoners kapotte spullen te repareren. Dit beperkt de afvalstroom en draagt bij aan een beter milieu. Het repareren is gratis, uitdagend, gezellig en brengt mensen dichter tot elkaar. Bezoekers leren hoe ze eventueel zelf iets kunnen herstellen.

In juni 2014 is de Stichting Repair Café Oegstgeest opgericht.

Jaarverslag 2023

Jaarverslag 2022

Jaarverslag 2021

Jaarverslag 2020

Beleidsplan 2020

Jaarverslag 2019

jaarverslag 2018

Jaarverslag 2017

Jaarverslag 2016

Jaarverslag.2015

Statuten Repair Cafe Oegstgeest

Wat?

Repair Café Oegstgeest is allround en deskundig op allerlei terreinen. Huishoudelijke apparaten en elektronica, meubels, dingen van hout, keramiek, metaal, plastic, etc., ict, fietsen, textiel, speelgoed – het kan hier een tweede leven krijgen. Bijna driekwart van de aangeboden spullen verlaat gerepareerd het Café.

Waar?

Repair Café Oegstgeest speelt zich 11 keer per jaar af op een zaterdag, meestal in het Dorpscentrum, soms op een buitenlocatie in Oegstgeest. Actuele locatie en data in ‘Waar en wanneer?’

Hoe?

Regelmatig sluit Repair Café Oegstgeest aan bij zaken die op een bepaald moment belangrijk zijn. Voorbeelden:  een workshop Banden Plakken voor kinderen op de basisschool. Fietsverlichting en –onderhoud met bewoners van studentenflats. In bepaalde seizoenen voegen we een thema toe, zoals tuingereedschap schoonmaken en slijpen in het voorjaar. Jurken oppimpen in de zomer. De poppendokter in het najaar.  Op zulke momenten doet vaak ook een deskundige ondernemer mee. Want we onderhouden goede relaties met het lokale bedrijfsleven.

Gezellig

Het gaat er enthousiast en gezellig aan toe in ons café. Er is altijd veel te doen, bezoekers lopen af en aan. Je ontmoet hier oude bekenden of maakt nieuwe kennissen bij een gratis kopje thee of koffie. Ook kinderen komen graag. Zo versterkt Repair Café Oegstgeest de sociale band tussen mensen. En het helpt bewoners van Oegstgeest om bewust en duurzaam met hun spullen om te gaan.

Start 2013

Sinds mei 2013 verwerken we rond de 90 reparaties per ochtend. Repair Café Oegstgeest is aangesloten bij de Stichting Repair Café Nederland; ons land telt (begin 2021) meer dan 485 plaatselijke Repair Cafés. Er zijn er steeds meer te vinden in omringende landen en over de hele wereld. Zie www.repaircafe.org

Bestuur

Het bestuur van de stichting Repair Café Oegstgeest heeft momenteel de volgende samenstelling:

Lia van Schaijk                       voorzitter
Frans Malten                          secretaris
Bert Jan Smallenbroek    penningmeester

 

Weggooien? Mooi niet!