Via het Repair Café naar zomers plezier

Vakantiespullen die goed werken, geven zomers plezier. Dus het lek in het luchtbed is geplakt. De tuinstoel staat nu weer stevig op zijn poten. De zomerjurk is gefixt met naald en draad. De parasol klapt uit voor schaduw. De ventilator koelt met één druk op de knop.
Lastig om dit zelf voor elkaar te krijgen? Zaterdag 1 juli staan vrijwilligers van Repair Café Oegstgeest klaar om met iedereen reparaties uit te voeren. Dit gebeurt van 10 tot 13 uur in het Dorpscentrum, Lijtweg 9. Het is er gezellig, je ontmoet hier altijd aardige mensen. Leuk om met de reparateur de oplossing te zoeken. En het plezier te proeven als de reparatie slaagt, vlak voor je neus. In zeven van de tien gevallen lukt dit.
Thuis gaan dingen wel eens kapot. Vaak is reparatie een betere aanpak dan zomaar weggooien. Het spaart de portemonnee, het milieu en klimaat. De deskundige vrouwen en mannen zijn ervaren op gebieden als kleding en textiel, hout, metaal, kunststof, elektrische en elektronische apparaten, fietsen, computers en bijbehorende apparatuur.
Kampeerders: is de gasslang van het campingfornuis toe aan vernieuwing? Wel zo veilig om dit iedere vier, vijf jaar te doen; let op de datum op de slang. Lastig om de nieuwe slang zelf te monteren? Breng deze met fornuis, caravan of vouwwagen mee naar het Dorpscentrum (parkeerruimte voor de deur) en de Café-vrijwilligers klaren de klus met u.
In augustus is er geen Repair Café; het volgende is op zaterdag 2 september.

Bezoeker en reparateur beleven plezier aan het maken van kapotte dingen die nog lang niet weg hoeven, zoals dit mooie brandweerautootje. Foto RCO/PR