Lichtjes in kerstboom branden weer via het Repair Café

Kerstboomlichtjes die niet willen branden, zo irritant. Geen nood, Repair Café Oegstgeest weet dit te verhelpen. Hier maken vrijwilligers ook het scheurtje in de feestjurk, zetten de poot vast aan de stoel en brengen het speeldoosje tot tingelen. Bij het Café kunnen vrijwel alle kapotte dingen uit het huishouden weer gemaakt worden op zaterdag 2 december, van 10 tot 13 uur in het Dorpscentrum, Lijtweg 9.

Soms gaat thuis iets kapot wat eigenlijk niet gemist kan worden. Omdat het hard nodig is voor de feestdagen. Omdat er een dierbaar gevoel aan vast zit. Omdat het te mooi, te nieuw of duur is om nu al weggegooid te worden. In zo’n geval kunnen de handige mannen en vrouwen van het Repair Café uitkomst bieden. Ze vinden vaak oplossingen voor kapotte spullen zoals elektrische apparaten, elektronica, meubels, kleding en textiel, fietsen, speelgoed, computers en bijbehorende apparatuur.
Door te repareren in plaats van weg te gooien, blijft de afvalberg kleiner. Goed voor het klimaat en prettig voor de portemonnee. Van samen repareren steek je wat op en het stemt tevreden. De gezellige sfeer in het Dorpscentrum brengt leuke ontmoetingen met zich mee en een praatje bij koffie of thee. Een vrijwillige bijdrage aan het Café wordt op prijs gesteld.

De lampjes voor de kerstboom weer laten flonkeren – die uitdaging gaat Repair Café Oegstgeest graag aan. Foto RCO/PR