Reparatiefeest in het Dorpscentrum

Het is voorjaar. Maar de tuinstoel, barbecue, vogelbadje of tuinbroek zijn nog kapot? Gauw naar het Repair Café ermee. Dan krijgen ze wellicht een tweede leven, net als vele andere spullen uit het huishouden. Op zaterdag 4 mei, van 10 tot 13 uur, is het weer reparatiefeest in het Dorpscentrum van Oegstgeest.
Vrijwilligers van het Repair Café – vrouwen zo goed als mannen – zijn deskundig in het herstellen op allerlei gebied: de één weet alles van fietsen, de ander is handig met textiel, de volgende is kundig met meubels, met elektrische apparaten, lampen, speelgoed, computers en wat daar bij hoort. Is het van metaal, kunststof, aardewerk of hout? Ze gaan ermee aan de slag vanuit de wil om mooie spullen een langer leven te geven en de afvalstroom te beperken.

Dat is goed voor het klimaat (minder CO2 en fijnstof) en de
portemonnee. Het Café levert leerzame ervaringen op, het is er tegelijk gezellig en biedt leuke contacten met dorpsgenoten. Bij drukte moet enige wachttijd voor lief genomen worden. Een vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld.

Aan mooie spullen een langer leven geven, dat is het doel van het Repair Café. Foto PR/RCO