Scherp de tuin in met het Repair Café

Snoeien doet groeien. Voor plezierig werken in de tuin is scherp gereedschap nodig. Repair Café Oegstgeest helpt met het slijpen van snoei- en heggenscharen, spades, schoffels, kortom alles met een snijkant. Ook staan de handige vrijwilligers klaar om allerlei kapotte voorwerpen uit het huishouden te repareren. Deze maand op zaterdag 26 maart, van 10:00 tot 13:00 uur in de ruimten van K&O en de bibliotheek, Lange Voort 2 T.

Gereedschap gecorrigeerd

Kapotte spullen hoeven niet meteen op de vuilnishoop te belanden. Vaak is een eenvoudige reparatie genoeg om weer goed te werken. Wie advies en hulp wenst, krijgt dat bij het Repair Café van vrijwilligers, deskundige vrouwen en mannen die er lol in hebben om kapotte spullen op te lappen waardoor ze weer goed bruikbaar zijn. Het gaat om allerlei dingen in en om huis en tuin: klein meubilair, kleding en textiel, (kinder-)fietsen, huishoudelijke apparaten, speelgoed, computers met aanverwante apparatuur en zo meer.

Niet weggooien maar met elkaar dingen repareren is goed voor het milieu en de portemonnee. Bovendien heerst er altijd gezelligheid in het Café. Mensen ontmoeten elkaar bij koffie en thee, voor kinderen is er limonade. Tuinliefhebbers doen inspiratie op uit de boeken die bibliotheek Bollenstreek Oegstgeest ter inzage legt.

Bijzonder moment tijdens het Café is het afscheid van Tet Hiltermann om 11.00 uur. Tet startte drie jaar geleden het Repair Café in Oegstgeest en was de motor van een goed lopende vrijwilligersorganisatie. Uiteraard staan we hier zaterdag even bij stil en leggen we het gereedschap kort neer om daarna weer snel in actie te komen.