Repair Café redt mooie spullen van afvalberg

Poster 20172801

Ging er iets kapot in huis? Wacht nog even met weggooien. Misschien kan het nog gemaakt worden. Deskundige vrijwilligers helpen graag met repareren. Loop zaterdagmorgen tussen 10 en 13 uur even binnen bij Repair Café Oegstgeest in het Dorpscentrum, Lijtweg 9. De kans bestaat dat u dan met een gemaakt voorwerp – waar u aan gehecht bent – weer naar huis gaat.

Bew2DSC_0066
Bijvoorbeeld een oude stoel krijgt van vrijwilligers bij Repair Café Oegstgeest nieuwe lijmverbindingen. Het meubelstuk kan zo weer jaren plezier geven in huis (foto Bram vd Loeff).

De vrouwen en mannen van het Repair Café helpen graag bij het maken van kapotte spullen uit het huishouden. Iedereen kan er terecht voor kleine reparaties aan kleding en textiel. Elektrische en elektronische apparaten raken hier van mankementen af. Kapotte meubels en houten voorwerpen worden er weer opgeknapt. Storingen in computers en aanverwante apparaten zoals printers zijn hier vaak te verhelpen. Kleine problemen aan een fiets verdwijnen hier in het niets. Ook herstelt het Café voorwerpen van metaal, kunststof, aardewerk, noem maar op.

Het Café betekent gezelligheid en ontmoeting met dorpsgenoten. Bovendien maak je hier je groene voornemens waar: het milieu is er bij gebaat om dingen opnieuw te gebruiken in plaats van zomaar weg te gooien. Met elkaar beperken we zo de afvalberg van Oegstgeest. Mensen in meer dan 30 landen doen hetzelfde in meer dan 1180 Repair Cafés over de hele wereld. Dat is de manier om CO2-uitstoot tegen te gaan en broeikasgassen te beperken.