Lila flamingo is lek? Naar het Repair Café!

De lila flamingo of paarse krokodil is op vakantie lek gestoten? Niet weggooien, naar het Repair Café komen en zien hoe je het kunt plakken. Hetzelfde geldt voor kapotte campingspullen, rugzak of parasol. Of misschien al tuingereedschap slijpen, met het oog op het najaar? Die handige lui staan zaterdag 7 september weer klaar om kapot huisraad te repareren, van 10 tot 13 uur in het Dorpscentrum aan de Lijtweg 9.

Kapotte dingen zomaar weggooien, dat doen we niet meer. Vaak is het met weinig moeite best nog te maken. Wie daarbij hulp wenst kan in Oegstgeest gelukkig terecht bij het Repair Café. Deze vrijwilligers (m/v) zijn goed in het herstellen van dingen die thuis kapot gingen: elektrische apparaten, lampen, meubels, fietsen, kleding en textiel, computers en toebehoren, speelgoed, mooie spullen van metaal, kunststof, aardewerk, noem maar op.

De reparateurs geven graag uitleg zodat de bezoeker er zelf ook wijzer van wordt. Een geslaagde reparatie levert een goed gevoel op, betekent minder afval, is beter voor het klimaat èn je portemonnee. De gezellige sfeer in het Café brengt leuke ontmoetingen met zich mee en contacten bij koffie of thee. Een vrijwillige bijdrage aan het Café wordt zeer op prijs gesteld.

Vakkundige naaisters van Repair Café Oegstgeest weten kleding te herstellen.
Foto RCO/PR