Naar het Repair Café voor kleine klusjes

Door je tuinbankje gezakt? Een jurk vermaken? Een apparaat dat niet werkt? Speelgoed kapot? Niet weggooien, maar maken! Dat lukt meestal als je het samen doet met vrijwillige reparateurs van Repair Café Oegstgeest. Goed voor de planeet en nog gezellig ook.

Op zaterdag 7 oktober, tussen 10.00 en 13.00 uur, is het Repair Café voor iedereen open in het Dorpscentrum, Lijtweg 9. Mannen en vrouwen, deskundig op allerlei terrein, maken (bijna) alles wat in en rond huis kapot ging: kleding en textiel, houten en metalen voorwerpen, meubels, huishoudelijke apparaten, computers en randapparatuur, speelgoed, fietsen, noem maar op. De bezoeker die dat kan, werkt met de reparateur aan de klus. Zodat duidelijk wordt hoe je het eventueel zelf kunt aanpakken. 

Spullen herstellen bij het Repair Café zorgt ervoor dat ze nog niet op de afvalberg belanden. Dus  minder broeikasgassen, minder gebruik van grondstoffen en beter voor het klimaat. Bovendien levert een bezoek aan het Café gezelligheid en ontmoeting op. Een vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld.