Veilig fietsen in het donker met werkende verlichting

Licht aan, voor en achter! Alleen zo zijn fietsers veilig als ze in deze donkere maanden de weg op gaan. Op zaterdag 4 november staan de Fietsersbond Leiden, Repair Café Oegstgeest en fietswinkel Van Hulst klaar om fietsverlichting te controleren en repareren. Dat gebeurt in de stand op de stoep van het Dorpscentrum (Lijtweg 9), vanaf 10 uur.

Wie kapotte spullen uit het huishouden wil maken, kan tussen 10 en 13 uur binnen terecht bij het Repair Café. Naast fietsen, herstellen vrijwilligers meubels, elektrische apparaten, textiel en kleding, speelgoed, gebruiksvoorwerpen, computers en randapparatuur. Want mooie spullen die een beetje kapot zijn hoeven niet zomaar weggegooid te worden en de afvalberg is al te groot. Het klimaat en de portemonnee zijn er mee gebaat. Het Café levert leuke contacten en gezelligheid op. Een vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld. Kijk verder op www.repaircafeoegstgeest.nl
De vrijwilligers van de Fietsersbond richten zich zaterdag met Van Hulst vooral op het maken van fietsverlichting. Tot 15 uur kan iedereen terecht in de stand bij de ingang van het Dorpscentrum. Voor reparaties hoeft dan alleen het materiaal betaald te worden, niet het arbeidsloon. Bij de fietswinkels van Van Hulst (Lijtweg 6 en Geversstraat 43) loopt de fietsverlichtingsactie door van 6 tot en met 11 november. Op de totale kosten van reparatie geldt dan een korting van 10 procent.
Na de actie controleert de politie scherper op brandende verlichting. Wie onverlicht in het donker fietst, riskeert een boete van 60 euro. Mankeert een reflector, dan kost dat 40 euro.

Fietsersbond Leiden, fietswinkel Van Hulst en Repair Café Oegstgeest zorgen er op 4 november voor dat fietsers weer met brandend licht door het donker gaan. Foto RCO/PR