Met kapotte spullen naar het Repair Café

Waardevolle spullen die kapot zijn, gooi je die zomaar weg? Niet goed nagedacht! Eerst proberen of een reparatie lukt, dat is veel beter voor het klimaat en de portemonnee. Repair Café Oegstgeest helpt iedereen hierbij op zaterdag 3 februari, van 10 tot 13 uur in het Dorpscentrum, Lijtweg 7.
Vrijwilligers staan klaar om bijna alles dat thuis kapot ging, te herstellen: fietsen, kleding en textiel, elektrische en elektronische apparaten, speelgoed, meubels, computers en bijbehorende zaken. De handige mannen en vrouwen laten zien hoe je het eventueel zelf doet; je steekt er wat van op. In de gezellige sfeer van het Dorpscentrum ontstaat gauw een leuke ontmoeting met een praatje. Door ingewikkelde reparaties kunnen af en toe wachttijden ontstaan. Een vrijwillige bijdrage aan het Café wordt zeer op prijs gesteld. Op 14 februari is er tussen 13.30 en 16.30 uur een Kids Repair Café voor kinderen van de basisschool.

Samen iets herstellen of een naaimachine goed afstellen, geeft veel voldoening. Bij de eigenaar èn de vrijwilliger van het Repair Café. Foto RCO/PR