Repair Café Oegstgeest bezoekt Vogelwijk

Je fietsband leren plakken met iemand die je helpt, dat valt best te doen. Je zieke pop of knuffel oplappen samen met een zorgzame ‘dokter’, ook dat kan. Bijna alles wat thuis kapot gaat, kan met wat hulp gratis weer gemaakt worden op zaterdag 27 juni. Dan komen de vrijwilligers van Repair Café Oegstgeest naar de speeltuin van Vogelwijk, Nachtegaallaan 25 in Leiden. Tussen 10.00 en 13.00 uur is iedereen uit de Vogelwijk, de Raadsherenbuurt en Oegstgeest van harte welkom met te repareren spullen. Het is leuk om samen dingen te maken, goed voor het milieu en hartstikke gezellig.

Kapotte dingen zoveel mogelijk weer maken, dus niet zomaar weggooien. Dat idee spreekt steeds meer mensen aan. Repair Café Oegstgeest, met veel deskundige reparateurs, steekt daarom een keer de gemeentegrens over, uitgenodigd door Wijkcomité Vogelwijk. Het Café is te gast in het gebouw van de speeltuin, die groene oase die het ook voor kinderen aantrekkelijk maakt om mee te komen. Een bijzonderheid: om 11.00 uur is er een optreden van Vogel Vocaal, het gemengd koor dat bijna helemaal uit buurtgenoten bestaat. Koffie, thee en limonade staan klaar.

Met de mannen en vrouwen van het Repair Café maak je bijna alles wat er thuis kapot ging. Denk aan kleding en textiel, aan fietsen, houten voorwerpen en meubels, speelgoed, dingen van metaal, keramiek of kunststof. Verder ook elektrische apparaten en elektronica, de pc met hard- en software. De reparateurs vinden het leuk de bezoeker te laten zien hoe je zoiets samen aanpakt. Zo komt zelf repareren weer terug in het dagelijks leven. Er ligt bovendien gereedschap klaar voor de bezoeker die zelf aan de slag wil maar thuis de uitrusting of adviezen mist.

Speciaal voor kinderen is ook de workshop waar je leert om zelf je lekke fietsband te plakken. Wie goed zijn best doet, ontvangt na afloop een diploma en een verrassing. Deze activiteit wordt ondersteund door fietswinkel Bike Totaal Van Hulst in Oegstgeest, en vindt plaats met assistentie van enkele vaders en moeders uit de buurt. Bovendien staat de poppen’dokter’ klaar voor ‘EHBO’werk: een oor aannaaien of de ledematen verbinden met nieuw elastiek.

IMG_4333
Leren om zelf je lekke fietsband te plakken, da’s handig. De workshop voor kinderen, verzorgd door Repair Café Oegstgeest en Bike Total Van Hulst, vindt op 27 juni in de ochtenduren plaats bij het speeltuingebouw van Vogelwijk, Nachtegaallaan 25 in Leiden.