Repair Café Oegstgeest 2 jaar oud

Zaterdag 23 mei werd er rond 11 uur gezongen in het Repair Café. Alle aanwezige bezoekers hieven samen met de vrijwilligers het ‘lang zullen ze leven’ aan ter gelegenheid van de 2de verjaardag van het Repair Café Oegstgeest. Maar dat was slechts een korte onderbreking. De hele ochtend bruiste het zoals gewoonlijk van de activiteit.

Ruim 80 kapotte spullen vonden hun weg naar het Dorpscentrum waar de ploeg van het Repair Café voor de derde keer dit jaar in de Grote Zaal gastvrij onderdak kreeg.

Van alles passeerde de revue, elektrische apparaten, een antieke stoel, speelgoed, een tuinparasol, kledingstukken, tuin- en keukenscharen die nodig geslepen moesten worden, fietsen met een klein defect, en nog veel meer. Eigenaar en reparateur gingen samen aan de slag en dat resulteerde in ruim 60% van de gevallen in een positief resultaat.

Bew2DSC_0084

Klik hier voor meer foto’s

Het volgende Repair Café vindt plaats op zaterdag 27 juni, bij de Speeltuinvereniging in de Vogelwijk in Leiden. Een kleine stap over de dorpsgrens!

Naast de gebruikelijke reparaties zullen vooral kinderen tijdens deze zomerse editie van het Café veel kunnen beleven. In de workshop ‘Fietsbandplakken’ bijvoorbeeld en bij de poppendokter die zieke knuffels liefdevol onder handen zal nemen.