Onmisbare spullen weer gemaakt in Repair Café

Remkabels herstellen, voor- en achterlichtjes weer laten branden, nieuwe buitenbanden monteren. Hassan, Hans en Saer gunden zich zaterdag nauwelijks koffie of brood, het aanbod kapotte fietsen was uitzonderlijk groot. In drie uur tijd brachten ze in het Dorpscentrum wel vijftien fietsen terug in goede conditie.

Reparateur George van Repair Café Oegstgeest wist uiteindelijk ook deze staande lamp weer aan de praat te krijgen.
Reparateur George van Repair Café Oegstgeest wist uiteindelijk ook deze staande lamp weer aan de praat te krijgen.

Klik hier voor meer foto’s van deze dag.

 Van de 120 ingebrachte voorwerpen slaagde de gratis reparatie in 70 gevallen. Waarmee  bezoekers en vrijwilligers samen weer aardig bijdroegen aan het streven van Oegstgeest om de afvalberg zo veel mogelijk te beperken.
Het gonsde van de drukte en gezelligheid in de grote zaal van het Dorpscentrum. Aan de tafel voor kledingreparatie nam Heleen de te lange mouwen van een poloshirt in. Een dame liet in een ruime winterrok twee diepe steekzakken naaien. Daar kan ze voortaan haar persoonlijke spullen in bewaren en rijzen er geen problemen als zij weer eens haar handtas bij iemand laat staan.
Dirk en Bas herstelden de stroomverbindingen in een forse stekker, waardoor een vierpits kookplaat weer volop ging werken. Magnetrons, koffieapparaten, cd-spelers en stofzuigers – de meeste gingen gerepareerd mee terug naar huis, tot opluchting van de eigenaar en genoegen van de reparateur.
Bij Arnoud, goed in computers, was te zien hoe de ict-techniek onmisbaar is op iedere leeftijd. Voor een 4-jarig kind ontdeed hij de contacten van een spelcomputer van gemorste limonade zodat alle muziekfuncties terugkeerden. Voor twee broers van 6 en 8 maakte hij een trage laptop weer razend snel door overbodige programma’s te wissen. En voor een oudere dame wist hij de geheime code te kraken waarmee haar iPad voor altijd op slot zat. Na het aanbrengen van  de nieuwste Apple software voorzag hij de iPad ook nog van Skype. Via de beeld-en-spraakverbinding kan de eigenaresse deze week getuige zijn van de bruiloft van een familielid in India.
Vanwege Kerstmis is er geen Repair Café op 26 december. Op 23 januari 2016 staat Repair Café Oegstgeest in woonzorgcentrum Rustenborch en verpleeghuis Van Wijckerslooth, aan het Wijckersloothplein 1. Weer van 10 tot 13 uur.