Repair Café helpt mooie spullen te behouden

‘Eigenlijk te mooi om weg te gooien.’ Een wollen truitje met een gat. Een stoel met losse poot. Een broodrooster die niet meer werkt. Een computer met kuren. Vrijwilligers van Repair Café Oegstgeest helpen graag en gratis bij het repareren. Iedereen met kapotte spullen kan op 23 januari tussen 10 en 13 uur binnenlopen in de Grote Zaal van woonzorgcentrum Rustenborch en verpleeghuis Van Wijckerslooth. Het adres is Van Wijckersloothplein 1, makkelijk te bereiken vanaf het parkeerterreintje aan de Rhijngeesterstraatweg.

Bij Repair Café Oegstgeest zijn vrouwen en mannen vrijwillig actief om met bezoekers kapotte dingen te herstellen. Waardevolle of dierbare spullen die we allemaal thuis gebruiken: kleding en textiel, huishoudelijke apparaten, lampen, meubels, fietsen, speelgoed, dingen van hout, kunststof, aardewerk of metaal. En ook een computer, printer of mobiele telefoon komen vaak weer aan de praat door hulp in het Café. Eventuele materiaalkosten worden verrekend, in overleg.

Repareren met het Repair Café levert allerlei pluspunten op. Het is goed voor de portemonnee want je stelt een aankoop uit. Je gooit het voorwerp niet weg, dat spaart het milieu. En het Café levert gezelligheid op en ontmoeting met dorpsgenoten, zeker in het mooie restaurant van Rustenborch en Van Wijckerslooth. Een goede gelegenheid om ook even een babbeltje te maken met bewoners van het verzorgingshuis en aanleunwoningen. De koffie staat klaar, voor kinderen is er limonade.

Deze kroonluchter bijvoorbeeld kan weer schitteren met deskundige hulp van Repair Café Oegstgeest op 23 januari.
Deze kroonluchter bijvoorbeeld kan weer schitteren met deskundige hulp van Repair Café Oegstgeest op 23 januari.

Foto Frans Malten