Via het Repair Café naar zomers plezier

Vakantiespulletjes die goed werken, ze dragen bij aan zomers plezier. Dus het lek in het opblaasbadje is geplakt. De tuinstoel staat weer stevig op zijn poten. De zomerjurk is gefixt met naald en draad. De parasol klapt moeiteloos uit voor schaduw. De ventilator verkoelt met één druk op de knop.

Juniposter B
Als alle vakantiespullen in orde zijn, is het genieten van de zomer. Repair Café Oegstgeest helpt graag met repareren en draagt bij aan het plezier (foto Frans Malten).

Lastig om dit zelf voor elkaar te krijgen? Zaterdag 24 juni staan vrijwilligers van Repair Café Oegstgeest klaar om met iedereen reparaties uit te voeren. Dit gebeurt tussen 10 en 13 uur in het Dorpscentrum, Lijtweg 9. Koffie, thee, limonade staan klaar, het is er gezellig en je ontmoet hier altijd aardige mensen. Leuk om met de reparateur de zoektocht naar de oplossing te ondernemen. En het plezier te proeven als de reparatie slaagt, zomaar, vlak voor je neus.

In ieder huishouden gaan dingen wel eens kapot. Vaak is reparatie een betere aanpak dan zomaar weggooien. Het spaart de portemonnee èn het milieu. Wie hierbij hulp wenst, ontmoet in het Repair Café deskundige vrouwen en mannen. Ze staan iedereen bij en zijn ervaren op gebieden als textiel, hout, metaal, kunststof, elektrische en elektronische apparaten, fietsen, computers en bijbehorende apparatuur.

Tip voor kampeerders: is de gasslang van het fornuis in tent, caravan of kampeerwagen weer eens toe aan vernieuwing? Wel zo veilig om dit om dit iedere vier, vijf jaar te doen; let op de datum op de slang. Is het lastig om de nieuwe slang zelf te monteren? Breng het nieuwe exemplaar met fornuis, caravan of vouwwagen mee naar het Dorpscentrum (parkeerruimte voor de deur) en de Café-vrijwilligers klaren de klus met u.

In juli en augustus is er geen Repair Café; de volgende gelegenheid is op zaterdag 2 september, dan bij het winkelcentrum Lange Voort.