Repair Café naar eerste zaterdag van de maand

Vanaf september geldt een nieuw vast moment waarop Repair Café Oegstgeest met bezoekers werkt aan het maken van kapotte spullen. De vrijwilligers zijn voortaan actief op de eerste zaterdag van de maand.

De volgende gelegenheid is vastgesteld op zaterdag 2 september, op de Lange Voort. Voor het thema ‘duurzaam bezig’ repareert het Repair Café in de open lucht. Tegelijk demonstreren de waterscouts van Sagara Satrya hun groene jeugdactiviteiten en bakken ze lekkere hapjes, afgestemd op het weer van dat moment.

Waarom verschuift Repair Café naar de eerste zaterdag in de maand? De reparateurs plannen hun activiteiten lang vooruit; dit geeft duidelijkheid en zekerheid voor bezoekers. Het afgelopen jaar bleek echter dat de vierde zaterdag van de maand vaak samenviel met belangrijke feestdagen of vakantieperiodes. Hierdoor waren veel bezoekers en vrijwilligers verhinderd mee te doen. De eerste zaterdag in de maand kent minder bezwaren.