Kapotte spullen krijgen tweede leven bij Repair Café

´t Is tijd om herfst- en winterkleding in orde te maken. Misschien zit er een scheurtje in, een slijtplek, moet de voering hersteld worden. Wie daar hulp bij wenst, komt zaterdag 6 oktober naar het Repair Café in het Dorpscentrum. Bedreven naaisters met moderne machines staan iedereen bij met kledingreparatie en laten zien hoe je het zelf kunt doen.

Het Café beschikt sinds kort ook over een sterkere machine, goed voor het zwaardere werk. Denk aan buitenjassen, spijkerbroeken, tassen of rugzakken.

De vrijwilligers van Repair Café Oegstgeest weten vaak oplossingen voor allerlei spullen die in en om het huis kapot gingen: meubels en houtwerk, fietsen, computers en toebehoren, huishoudelijke apparatuur, lampen, speelgoed, elektrotechnische dingen en zo meer. Breng ze zaterdag tussen 10 en 13 uur mee naar de nieuw ingerichte grote zaal van het Dorpscentrum. De kans is groot dat ze gemaakt en wel mee naar huis kunnen. Op deze manier gaan mooie spullen langer mee en wordt het milieu een beetje ontzien. Een vrijwillige bijdrage aan het Café wordt zeer op prijs gesteld.

Vrijwilligers van Repair Café Oegstgeest zoeken met iedere bezoeker naar de oplossing van het probleem. Foto PR Marius Roos
Vrijwilligers van Repair Café Oegstgeest zoeken met iedere bezoeker naar de oplossing van het probleem.
Foto PR Marius Roos