REPAIR CAFE OEGSTGEEST – OP LANGE VOORT

Na een korte zomerstop stonden de vrijwilligers van Repair Café Oegstgeest weer met veel plezier te repareren en te adviseren op zaterdag 1 september. Het was een heerlijke zonnige dag in Winkelcentrum Lange Voort waar de koks en medewerkers van restaurant De Jonker en  Het Visgilde de mosselen met een duikvlucht, gepaard gaande met een trommelend geluid, de mosselpannen vulden. Een heerlijk hapje tussendoor terwijl er flink werd gesleuteld aan allerlei spullen. Een antiek spatscherm voor de openhaard werd in eren hersteld. Volgens de eigenaresse had haar man de koperen pootjes eraf gezaagd. Nu werden ze er weer aangemaakt op creatieve wijze en naar volle tevredenheid van de dame in kwestie. Bijzonder was de reparatie van een drone. Olivier kwam met zijn lievelings- gadget… een drone. De drone gaf geen teken van leven; alle contactpunten lagen los. Mogelijk was de drone met een duikvlucht terug naar zijn startplek gestort. Met verbazing keek Olivier toe hoe zoiets minuscuuls gerepareerd kon worden en werd een lesje solderen prijsgegeven aan de jonge gast. Na reparatie van de drone kon deze niet worden getest omdat de afstandsbediening er niet was. Even later komt Olivier trots terug en showde hoe de drone weer gretig het luchtruim zocht; de propellers draaiden op volle toeren.

De spullen die deze dag door de vele vrijwilligers van het Repair Café werden gerepareerd waren talrijk en alles liep gesmeerd. Al met al was het een gezellig dag voor jong en oud  en werd voorkomen dat een groot aantal spullen vroegtijdig in de afvalcontainer zouden belanden.  Met dank aan alle vrijwilligers, het Winkelcentrum Lange Voort en de sponsoren AH en Jumbo , waardoor alle vrijwilligers weer een heerlijke lunch genoten.

Een reparatie bij het Repair Café is gratis. Een vrijwillige bijdrage in de fooienpot als waardering voor de moeite die alle vrijwilligers zich getroosten wordt echter zeer gewaardeerd; daarmee kunnen de huurkosten worden gedekt en zowel gereedschap als klein materiaal worden aangeschaft.

Olivier met zijn gadget; de gerepareerde drone
Olivier met zijn gadget; de gerepareerde drone