Met het Repair Café scherp de tuin in

Eerst snoeien, dan groeien en bloeien. Tuinliefhebbers weten dit en zorgen in het voorjaar voor scherp gereedschap. Ze krijgen zaterdag 9 maart slijphulp van Repair Café Oegstgeest. Wie andere kapotte dingen uit huis meebrengt, krijgt ook reparatiehulp van de vrijwilligers uit het dorp. Tussen 10 en 13 uur in het Dorpscentrum aan de Lijtweg 9.

Heggen- en snoeischaren, grasmaaiers, schoffels en alles met een snijvlak, ze worden allemaal lekker scherp gemaakt door deskundigen met goed slijpmateriaal. Ook een schoonmaak- en smeerbeurt levert goed werkend gereedschap op. Kapotte tuinspullen krijgen hier een tweede leven: de gescheurde tuinbroek, de gammele tuinstoel, de kaduke parasol, het gebroken vogelbadje.

Het Repair Café (m/v) helpt met het maken van bijna alles wat in huis kapot ging: fietsen, computers en randapparatuur, meubels, elektrische apparaten, elektronica, kleding en textiel, speelgoed, voorwerpen van metaal, kunststof of aardewerk.

Door te repareren in plaats van weg te gooien, blijft de afvalberg wat kleiner. Beter voor het klimaat en prettig voor de portemonnee. Samen repareren is leerzaam en nog gezellig ook.

Even het tuingereedschap laten slijpen bij het Repair Café en dan lekker de tuin in.
fotocredit: PR/RCO