Zomers plezier begint bij het Repair Café

We lokken de zomer gewoon uit zijn tent en Repair Café Oegstgeest helpt daarbij. Kom op met die parasol, de ventilator, het opblaasbadje en de kampeeruitrusting. Ergens zit wel een steekje los, mankeert een schroef, is iets lek of weigert een schakelaar. Op zaterdag 1 juni staan vrijwilligers van het Repair Café iedereen bij die kapotte spullen uit het huishouden wil herstellen. Tussen 10 en 13 uur in het Dorpscentrum aan de Lijtweg 9.

In en om huis gaan dingen wel eens kapot. Denk bijvoorbeeld aan de vakantiespullen, de dingen op de camping, tuinspullen, alles wat aan zomers genieten bijdraagt. Zonde om die meteen weg te gooien als het ook nog gemaakt kan worden. De handige vrouwen en mannen van het Repair Café repareren bijna alles: kleding en textiel, fietsen, meubels en houten voorwerpen, speelgoed, dingen van metaal, keramiek of kunststof. Verder ook elektrische apparaten en elektronica, de pc en bijbehorende apparatuur.

Repareren in plaats van weggooien is goed voor het klimaat, spaart de portemonnee en levert gezellige ontmoetingen op. Een vrijwillige bijdrage aan het Café wordt zeer op prijs gesteld.

Het zeilbootje vaart deze zomer weer na een bezoek aan Repair Café Oegstgeest.
Foto PR/RCO