Repair Café fikst fietsverlichting en meer

Fietsers die hun verlichting willen repareren maar niet weten hoe, krijgen zaterdag 6 november praktische hulp van Repair Café Oegstgeest. Tussen 10 en 13 uur maken de handige vrijwilligers allerlei kapotte spullen uit het huishouden weer in orde, zodat die niet weggegooid hoeven worden. Dit gebeurt in het Dorpscentrum aan de Lijtweg, goed voor gezelligheid en ontmoeting.

Ruim de helft van alle fietsers rijdt in het donker zonder licht. Gevolg: een kwart van alle ongelukken met fietsers gebeurt in de duisternis. Jaarlijks levert dit 10duizend fietsongelukken in het donker op, meestal met een auto als andere partij. Ellende kan voorkomen worden door voor- en achterlicht te maken èn aan te zetten. Iedereen die dat wil, krijgt assistentie van het Repair Café.

Ook andere dingen die thuis kapot gingen, maken grote kans gemaakt te worden in het Café. De deskundige vrouwen en mannen weten raad met kleding en textiel, meubels en hout, elektrische apparaten, speelgoed, computers en aanverwante apparatuur. Repareren voorkomt meer afval, is beter voor het klimaat en spaart de portemonnee. Een vrijwillige gift wordt op prijs gesteld.

Let op: de bijeenkomst gaat alleen door als de overheidsmaatregelen tegen corona dit mogelijk maken.

Vrijwilligers zorgen ervoor dat de fietsverlichting weer brandt, nu de wintertijd is ingegaan.