Gezellig Repair Café is weer open

In en rond het huis liggen altijd wel een paar kapotte dingen: een trui, een fiets, een tuinstoel. Goed dat ze nog niet meteen weggegooid zijn. Want met reparatie worden deze spullen vaak weer bruikbaar. Wie daarbij hulp en advies wenst, komt 5 maart met het kapotte ding naar het Dorpscentrum. Deskundige vrijwilligers onderzoeken en repareren van 10 tot 13 uur alles wat een tweede leven verdient. Het gezellige Repair Café is weer open!

Met welke soort spullen kunnen mensen naar het Café komen? Denk aan te repareren kleding en textiel, fietsen, meubels, elektrische en huishoudelijke apparatuur, speelgoed, tuinspullen, computers en aanverwante apparatuur. De vrijwilligers beschikken over kennis, ervaring en gereedschap waarmee ongeveer zeven op de tien reparaties slaagt.

Wie de assistentie van het Café benut, voorkomt afval, zorgt voor minder CO2 en stikstof, en spaart de portemonnee. Het Café bezoeken levert altijd verrassing, ontmoeting en gezelligheid op. Een vrijwillige bijdrage voor het Café wordt op prijs gesteld.

Kapotte dingen uit het huishouden krijgen bij het Repair Café vaak weer een tweede leven.  © Anneke van Gruijthuijsen