Kapotte spullen weer maken tijdens het Repair Café in het Dorpscentrum

Bij gunstig weer zitten we graag op het terras, op het balkon of werken in de tuin. Mankeert er dan iets aan de tuinmeubelen of het tuingereedschap, is de gang naar het Repair Café gauw gemaakt. Dat kan weer op zaterdag 7 mei, van 10 tot 13 uur in het Dorpscentrum. Wie andere kapotte dingen uit huis meebrengt, krijgt ook reparatiehulp van de vrijwilligers uit het dorp.

Heggen- en snoeischaren, schoffels en alles met een snijvlak, ze worden allemaal lekker scherp gemaakt door deskundigen met goed slijpmateriaal. Kapotte tuinspullen krijgen hier een tweede leven: de gescheurde tuinbroek, de gammele tuinstoel, de kaduke parasol, het gebroken vogelbadje.

Het Repair Café (m/v) helpt met het maken van bijna alles wat in huis kapot ging: fietsen, computers en randapparatuur, meubels, elektrische apparaten, elektronica, kleding en textiel, speelgoed, voorwerpen van metaal, kunststof of aardewerk.

Door te repareren in plaats van weg te gooien, blijft de afvalberg wat kleiner. Beter voor het klimaat en prettig voor de portemonnee. Samen repareren is leerzaam en nog gezellig ook. Een vrijwillige bijdrage voor het in stand houden van het Café wordt zeer gewaardeerd.

Samen de houten tuinstoel repareren. Foto PR/RCO