Met Repair Café het voorjaar in

Het is voorjaar maar de tuinstoel, barbecue, vogelbadje en tuinbroek zijn nog kapot? Gauw naar het Repair Café ermee, dan krijgen ze wellicht een tweede leven, net als vele andere spullen uit het huishouden. Op zaterdag 6 mei, van 10 tot 13 uur, is het weer reparatiefeest in het Dorpscentrum van Oegstgeest.

Vrijwilligers van het Repair Café – vrouwen zo goed als mannen – zijn deskundige herstellers op allerlei gebied: de één weet alles van fietsen, de ander is handig met textiel, de volgende is kundig met meubels, met elektrische apparaten, lampen, speelgoed, computers en wat daar bij hoort. Is het van metaal, kunststof, aardewerk of hout? Ze gaan ermee aan de slag vanuit de wil om mooie spullen een langer leven te geven en de afvalstroom te beperken. Dat is goed voor het klimaat (minder CO2 en fijnstof) en de portemonnee.

Het Café levert leerzame ervaringen op, het is er tegelijk gezellig en biedt leuke contacten met dorpsgenoten. Een vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld.

Kapotte gebruiksvoorwerpen kunnen vaak gemaakt worden bij het Repair Café.
Foto PR/RCO