Verslag café van 22 juni: duurzaam is ook leuk!

Het tweede Repair Café Oegstgeest was in de Leo Kannerschool waar we gebruik konden maken van een geweldige werkplaats, die groot, warm en droog was.L1040517 Meer foto’s vind je onder het menu foto’s.

Al vóór 10 uur stonden er wachtenden voor de deur en tot na sluitingstijd bleven mensen komen. Er zijn 74 reparaties verricht die dag, waarvan 35 reddingen. Niet altijd kon een apparaat gerepareerd worden. Dat leverde commentaren op als:” nu kan ik het tenminste met een gerust hart weggooien”.
Vaak ook leidde de diagnose tot het advies een onderdeeltje zelf te kopen. Nu de reparateur had laten zien, hoe het werkte, kan de bezoeker thuis aan de slag.
Het was een drukte van belang. Overal zag je mensen gezellig met elkaar praten, mee gebogen staan over het werkstuk, een boek inkijkend aan de leestafel of alleen genietend van een drankje.

Wat kwam er niet allemaal voorbij: fietsen, mobieltjes, koptelefoons, lampen, ‘n scheur in ’n lievelingsbroek, pc, printer.
Dit was de tweede keer met veel nieuwe vrijwilligers, die na afloop zeiden voortaan van de partij te willen zijn.
Een heerlijke lunch voor de vrijwilligers, aangeboden door Albert Heijn, drankjes van C1000 en nog wat koekjes van Jamin droegen bij aan de ontspannen sfeer.

Er kwamen ook mensen die alleen maar nieuwsgierig waren. Ze liepen tussen de reparateurs en kregen allemaal ideeën over spullen die nog gerepareerd zouden kunnen worden. Sommigen gingen ze meteen halen. De uitleg van reparateurs werd ook erg gewaardeerd. Als je aan mensen vroeg: “en hoe ging het” , kreeg je een hele verhandeling over wat er nou precies mis was en wat de oplossing was.

Het was een groot feest, het opruimen en het afhalen van de banners in de regen kon het goede humeur niet verpesten.

Nu even zomerstop, maar op 24 augustus is het Repair Café weer open, nu in Duinzigt aan de Rhijngeesterstraatweg. (www.repaircafe.nl/oegstgeest). Deze keer met speciale aandacht voor repareren met en door kinderen, uiteraard met veel speelse activiteiten. Trommel alvast vriendjes/-vriendinnetjes en klasgenoten op.

Uiteraard zijn ouders met hun te repareren spullen ook van harte welkom.