Verslag eerste bijeenkomst 25 mei!

Repaircafe LR-14Het eerste Repair Café Oegstgeest op zaterdag 25 mei was een groot succes! Het kersverse team van 14 reparateurs, Oegstgeestenaren, deze eerste keer aangevuld met ervaren mensen uit Den haag en Amsterdam, zat om 10 uur te popelen om te beginnen. Ze konden meteen stevig aan de slag. Het liep storm! Citruspersen, naaimachines, cd-spelers, een gebarsten vaas, (kinder)fietsen, een dikke van Dale met een kapotte rug, een dierbaar herinneringsbordje in scherven, een rollator met een loszittend stoeltje, een haperend speelgoedtreintje, kapotte spijkerbroeken, koptelefoons, een stoomketeltje, een jas met winkelhaak… Een oneindige rij van kapotte spullen werd door hen met veel plezier onder handen genomen. Tot grote tevredenheid en blijdschap van de eigenaren die toekeken of meehielpen.

Repaircafe LR-8

Er was gezelligheid rond de leestafel, met voor iedereen een drankje van C1000, petitfourtjes met het Repair Café logo van bakkerij Hugo de Groot en koekjes van Jamin. De 4de sponsor, Fromagerie du Patron, verzorgde de heerlijke lunch voor de 24 vrijwilligers. Van Lanschot Bankiers Leiden was natuurlijk ook aanwezig. Zij verzorgden het drukken van alle publiciteitsmateriaal. De sfeer was top, bezoekers knoopten een praatje aan met elkaar, keken mee met de reparaties of staken ook een handje uit! Om 11 uur werd de feestelijke openingshandeling verricht door Tet Hiltermann en Yolanda Eijgenstein (wethouder Jos Roeffen was verhinderd), in het bijzijn van alle aanwezigen en de pers.

Circa 250 mensen bezochten deze eerste bijeenkomst van het Repair Café Oegstgeest,. Er werden ongeveer 80 reparaties verricht en tot onze vreugde hebben zich, aangestoken door de geweldige sfeer, spontaan 5 nieuwe vrijwilligers aangemeld!

22 juni zijn we er weer! Dan van 10 tot 13 uur in de Leo Kannerschool, Hazenboslaan 101. Dus deze keer gemist? Kom dan in juni naar het Repair Café Oegstgeest en gun je kapotte spullen een tweede leven!

Zin om mee te doen met het Repair Café? Meld je aan als reparateur of gastvrouw/heer!