Repair Café kon drukte net aan

Wie zaterdag bij activiteitencentrum Jottem het Repair Café bezocht, belandde in de drukte. Wegens vakantie was de ploeg reparateurs nog niet op sterkte, tegelijk was de publieke belangstelling groot. In gemoedelijke en zomerse sfeer zijn in drie uur toch 105 kapotte voorwerpen in behandeling genomen. Zes van de tien voorwerpen gingen in gerepareerde staat met de eigenaar mee naar huis.

De handige vrouwen en mannen van Repair Café Oegstgeest kregen heel wat zonnige spullen te repareren: de zonnewering boven een terras, de gescheurde zitting van een campingstoeltje, een insectendoder en een plantenspuit, heggenscharen en grasmaaiers. Verder een stroom aan elektrische apparaten uit het huishouden, een reeks fietsen en kapotte dingen van hout, metaal, aardewerk en leer.

DSC_0052Bew
Theo Juffermans van Repair Café Oegstgeest probeerde een prachtige radio uit de jaren vijftig aan de praat te krijgen. (foto Bram van der Loeff)

Bij opening van het Café klonk even applaus. Daarmee dankten de reparateurs gemeente Oegstgeest voor het ophangen van spandoeken bij drie kruispunten. Voortaan wordt het reparatiefeest iedere maand op deze manier bekend gemaakt.

Niet alleen was het Repair Café opnieuw te gast bij Jottem, ook waren drie cliënten actief. Ze keken de kunst van het repareren af, serveerden gratis koffie, thee en Jottemcake en voorzagen reparateurs van hun lunch. Deze gastvrije gebaren waren mogelijk door de steun van Albert Heijn Lange Voort en Jumbo.

Repair Café Oegstgeest is zaterdag 26 september weer actief. Dan bij winkelcentrum Lange Voort, in samenwerking met de ondernemers daar.