Naar het Repair Café met zomerse klusjes

Van vakantie terug met een lek luchtbed? Door je campingstoeltje gezakt? Een scheur in je zomerjurk? Een gat in de rugzak van een scholier? Een apparaat dat niet werkt? Niet weggooien, maar maken. Met hulp van de vrijwillige reparateurs van Repair Café Oegstgeest lukt dat prima. Gratis, goed voor het milieu en nog gezellig ook.

Rotonde Laan v Oud Poelgeest (2)

Op zaterdag 22 augustus, tussen 10.00 en 13.00 uur, is het Repair Café te gast bij activiteitencentrum Jottem, aan de Louis de Colignylaan 29 in Oegstgeest. Mannen en vrouwen, deskundig op allerlei terrein, maken (bijna) alles wat in en rond huis kapot ging: kleding en textiel, houten en metalen voorwerpen, meubels, huishoudelijke apparaten, computers, soft- en hardware, randapparatuur, fietsen, noem maar op. De bezoeker die dat kan, werkt met de reparateur samen aan de klus. Zodat duidelijk wordt hoe je het eventueel zelf kunt aanpakken. Er staat ook een doe-het-zelf-tafel; iedereen kan hier vrij aan de slag, al dan niet met advies van een deskundige.

Dat het Repair Café voorkomt dat allerlei spullen te vroeg op de afvalberg belanden, mag duidelijk zijn. Dat het bovendien een gezellig moment voor ontmoeting en contact vormt, is een extra reden om binnen te lopen. Cliënten van Jottem lopen rond met koffie en hun bekende zelfgebakken cake, voor kinderen is er limonade. Op de leestafel biedt bibliotheek Bollenstreek allerlei informatie over techniek voor de leek, doe-het-zelven en milieubewust leven.