Repair Café en winkels Lange Voort werken aan duurzamer Oegstgeest

Winkeliersvereniging Lange Voort zet zaterdag 26 september een tent neer voor het maandelijkse Repair Café. Van 10 tot 13 uur leveren de vrijwilligere reparateurs en de ondernemers samen een bijdrage aan een duurzamer Oegstgeest.

In en rond de grote tent aan de Irislaan, ter hoogte van Fromagerie du Patron, kan iedereen ervaren dat kapotte gebruiksvoorwerpen vaak best nog te maken zijn. Naast de mobiele werkplaats van het Café staat de jaarlijkse pannenkoekeninstuif van Scouting Oegstgeest.

Het is op 26 september een gewoon Repair Café, maar deze keer wel een met vele extra’s. Iedere dorpsgenoot krijgt hulp bij het repareren van kapotte dingen van thuis. Denk maar aan spullen van hout, kunststof, keramiek, metaal, textiel, apparaten met een stekker, fietsen, speelgoed, meubels, computers en aanverwante zaken. De deskundige vrijwilligers helpen graag, gratis, in een sfeer van gezelligheid en ontmoeting. In zes van de tien gevallen slaagt de reparatie en bestaat er geen reden meer het ding weg te gooien. Dat dit jaarlijks behoorlijk scheelt in de hoeveelheid afval van Oegstgeest, is duidelijk.

Bijzonder is dat op die dag ondernemers van winkelcentrum Lange Voort aanschuiven in de tent. Ze laten concreet zien wat hun werk – deze keer ook gratis – bijdraagt aan een beter milieu. Bekijk het overzicht hieronder:

Bike Totaal Van Hulst: repareert fietsverlichting                               Electro World Oegstgeest: adviseert over onderhoud van wasautomaten                                                                                                   Alexander Juwelier: maakt sieraden schoon, controleert/taxeert ze Bibliotheek Bollenstreek, Oegstgeest: voert kleine reparaties aan boeken uit                                                                                                           Micromax Computers: adviseert over diverse soorten pc’s, printers, Windows 10, internet, enz

catering:                                                                                                                             Albert Heijn Lange Voort: koffie & koekje voor bezoekers, lunch voor RCO-vrijwilligers                                                                                                       Jumbo Oegstgeest: bijdragen aan lunch voor vrijwilligers Fromagerie du Patron: lekkers bij de koffie voor vrijwilligers   Visgilde Hugo van der Meij: haring bij de lunch van vrijwilligers Marquant Kindermode: watervoorziening voor koffie, thee

Ook support van Rabobank Oegstgeest, Oso de Kleermaker, Brakenhoff Optiek en de Rijnlandse Boekhandel

IMG_6124
Repair Café Oegstgeest biedt iedere maand hulp bij het repareren van kapotte dingen uit het huishouden. Op 26 september doen winkeliers aan de Lange Voort mee (foto Frans Malten)