Wrak wordt karaktervol meubel bij Repair Café

Van wrakkige stoel tot favoriete zitplaats. Een krakkemikkige tafel kan ook weer stralen als karaktervol meubel. Een kleine reparatie maakt hier het verschil uit. Bij Repair Café Oegstgeest staan handige vrijwilligers op zaterdag 13 januari klaar om hierbij te helpen, van 10 tot 13 uur in het Dorpscentrum aan de Lijtweg 9.

Houtlijm, deuvels en schroeven zijn de eerste hulpmiddelen waarmee kapotte houten meubelen weer opgeknapt kunnen worden. De deskundige mannen en vrouwen van Repair Café Oegstgeest zijn iedere maand actief om onder andere dit soort klusjes met bezoekers uit te voeren. Hierbij het gaat ook om allerlei andere spullen uit het huishouden die kapot gingen maar niet weggegooid hoeven te worden: kleding en textiel, alle dingen met een stekker en huishoudelijke apparatuur, fietsen, speelgoed, computers en aanverwante apparatuur, verlichting, keramiek, noem maar op.

Door samen te repareren in plaats van weg te gooien, blijft de afvalberg wat kleiner. Goed voor het milieu en prettig voor de portemonnee. Van samen repareren steek je wat op en het is nog gezellig ook. Het Café biedt gelegenheid tot ontmoeting bij koffie en thee, voor kinderen is er limonade.

Vrijwilligers van Repair Café  Oegstgeest zetten hun vaardigheden en kennis in bij het repareren van alledaagse spullen die kapot gingen maar nog niet weggegooid hoeven te worden. (Foto PR/Frans Malten)
Vrijwilligers van Repair Café Oegstgeest zetten hun vaardigheden en kennis in bij het repareren van alledaagse spullen die kapot gingen maar nog niet weggegooid hoeven te worden. (Foto PR/Frans Malten)