Repair Café … Vrijwilligers uit het goede hout gesneden!

Zaterdag 13 januari  was de eerste bijeenkomst in 2018 van het Repair Café in het Dorpscentrum.  Aanvankelijk was het heel rustig maar rond 11:00 uur werd het een gezellige drukte met vele bezoekers en hun talrijke kapotte spullen. Er kwamen antieke stoeltjes, koffiezetapparatuur, broodroosters, stofzuigers, schemerlampen, keukenkrukjes en een groot aantal kledingstukken. Dit alles kon voor 80 procent worden gerepareerd, tot volle tevredenheid van de bezoekers en natuurlijk van de vrijwilligers die de hele ochtend hun vakmanschap konden tonen.  Het muzikale intermezzo  door Bert, die de piano in het Dorpscentrum regelmatig bespeelt, bracht een soort huiskamergevoel waar alleen een pruttelende potkachel ontbrak.  Al met al, genieten dus… ook als je een half uur moest wachten voor je aan de beurt kwam. Maar met een kopje koffie en een spontaan gesprek met dorpsgenoten aan de leestafel, werd ook die wachttijd nog gezellig.

Met heerlijk belegde broodjes, gesponsord door Jumbo en AH, was de lunch voor alle vrijwilligers een welkome onderbreking.

Enfin…  om 12:30 uur moest de inschrijving worden gestopt omdat het aanbod van het aantal te repareren goederen het maximale had bereikt.  Gelukkig werd voor een aantal elektrische apparaten na een doormeting en een schoonmaakbeurt van de betreffende onderdelen het defect veroorzaakt door kalkaanslag, waardoor het euvel snel was opgelost.

Het volgende Repair Café is op zaterdag 10 februari van 10:00 tot 13:00 uur. Om 12:30 uur sluit echter de inschrijving omdat de reparatietijd gemiddeld een half uur duurt.

IMG_5812