Carnaval begint bij Repair Café

Zonder fantastisch kostuum geen carnaval. Moeten er gauw nog pailletten, pompoenen of ruches aan maar ben je zelf niet handig met naald en draad? Kom dan zaterdag 10 februari naar de vaardige naaisters van Repair Café Oegstgeest. Tussen 10 en 13 uur helpen ze in het Dorpscentrum iedereen die de kluts kwijt is of bij wie een steekje los zit.

Natuurlijk steken deze vrijwilligers ook de handen uit de mouwen bij het repareren van gewone kleding en textiel. Even goed vindt weer de bonte optocht plaats van alle spullen die thuis kapot gingen maar nog best gemaakt kunnen worden: fietsen, lampen, huishoudelijke apparaten, computers en aanverwante apparatuur, speelgoed, meubels, noem maar op. Voor de reparateurs is het polonaise dansen, zo goed als ze zijn in allerlei technieken en oplossingen.

Het feest van de reparatie kent alleen maar vrolijke noten: goed voor het milieu, goed voor de portemonnee, hartelijke ontmoetingen bij koffie en thee en een gezellige sfeer. Loop achter je feestneus aan, richting Lijtweg 9.

Even langs het Repair Café voor een handige oplossing en het is overal carnaval, zeker in en rond huis.
Even langs het Repair Café voor een handige oplossing en het is overal carnaval, zeker in en rond huis. (Foto PR/Frans Malten)