Scherp de tuin in via Repair Café

Goed gereedschap is het halve werk. Dit voorjaar de tuin in met scherp, schoon en geolied gereedschap werkt zoveel prettiger. Repair Café Oegstgeest helpt zaterdag 10 maart bot snij- en snoeiwerktuig aan een slijpbeurt. Wie andere kapotte dingen uit huis meebrengt, krijgt ook reparatiehulp. De vrijwilligers zijn voor iedereen actief, van 10 tot 13 uur in het Dorpscentrum.

Heggen- en snoeischaren, grasmaaiers, spades, schoffels en messen, ze worden allemaal lekker scherp gemaakt door deskundigen met goed slijpmateriaal. Ook een schoonmaak- en smeerbeurt levert goed werkend gereedschap op. Meer dingen verdienen in het voorjaar aandacht: de tuinbroek met een scheur, de tuintafel met een losse poot, de kaduke parasol, de barbecue. Inspiratie voor tuinideeën komen uit de boeken die bibliotheek Bollenstreek Oegstgeest ter inzage legt.

Bij het Repair Café helpen mannen en vrouwen met het maken van bijna alles wat in huis kapot ging: fietsen, computers en randapparatuur, meubels, elektrische apparaten, elektronica, kleding en textiel, speelgoed, voorwerpen van metaal, kunststof of aardewerk.

Door te repareren in plaats van weg te gooien blijft de afvalberg wat kleiner. Goed voor het milieu en prettig voor de portemonnee. Je steekt wat op van het samenwerken en het is nog gezellig ook.

Slijpen en onderhoud van tuingereedschap, één van de vele klusjes die je op 10 maart uitvoert met vrijwilligers van Repair Café Oegstgeest. fotocredit: Foto PR/RCO
Slijpen en onderhoud van tuingereedschap, één van de vele klusjes die je op 10 maart uitvoert met vrijwilligers van Repair Café Oegstgeest.
fotocredit: Foto PR/RCO