Klok loopt weer via Repair Café

Een groot formaat wijzerplaat, in zwart-wit gestileerd. Daarnaast omklapborden voor de dag,  datum, maand en het jaar. Een beetje zoals de vroegere informatieborden op stations. Maar ja, hij deed het niet meer. Echt een geval voor Repair Café Oegstgeest, op 10 maart in het Dorpscentrum.

Het gevaarte kwam terecht op de werktafel van vrijwilliger Christiaan. Zou hij het elektrische aandrijfmechanisme weer aan de praat krijgen? Het begint altijd met het openleggen van het binnenste. En dan maar speuren en controleren met de Voltmeter, tot je een storing in de stroom aantreft. En inderdaad, Christiaan stuitte op een schroef waaronder zowel een plus- als een mindraad geklemd zat. Door die twee beter te scheiden werd de kortsluiting opgeheven. En daarna de schakelaar op áán zetten, natuurlijk. Zo kwam de aandrijving weer op gang en ging alles werken zoals bedoeld.

Zo’n 75 bezoekers riepen de hulp in van de handige vrouwen en mannen van het Café. En in zeven van de tien gevallen leidde dat tot een positief resultaat. Weer wat mooie spullen gered van een onnodige gang naar de afvalberg.

Het volgende Repair Café is op zaterdag 7 april, ook weer in het Dorpscentrum.

Behalve deze klok kreeg ook veel tuingereedschap een onderhoudsbeurt bij Repair Café Oegstgeest, zaterdag 10 maart in het Dorpscentrum. (fotocredit: Foto PR/RCO
Behalve deze klok kreeg ook veel tuingereedschap een onderhoudsbeurt bij Repair Café Oegstgeest, zaterdag 10 maart in het Dorpscentrum. (fotocredit: Foto PR/RCO)