Scherp de tuin in met Repair Café

Voor tuinwerk is scherp en schoon gereedschap nodig. Knippen, snijden, hakken en snoeien gaat makkelijker met een geslepen blad. Repair Café Oegstgeest helpt tuinliefhebbers met slijpen en onderhoud, op zaterdag 7 april van 10 tot 13 uur in het Dorpscentrum. Ook is er reparatiehulp voor wie kapotte dingen van thuis meebrengt.

In de voorjaarstuin verdient alles aandacht: de grasmaaier, tuinmeubels, de barbecue, de werkbroek of het vogelhuisje. De vrijwilligers weten het allemaal weer in orde te brengen met kennis, handigheid en goede apparatuur. Inspiratie voor tuinideeën komen uit de boeken die bibliotheek Bollenstreek Oegstgeest ter inzage legt.

De mannen en vrouwen van het Repair Café helpen iedereen met het maken van bijna alles wat in huis kapot ging: fietsen, computers en randapparatuur, meubels, elektrische apparaten, elektronica, kleding en textiel, speelgoed, voorwerpen van metaal, kunststof of aardewerk.

Door te repareren in plaats van weg te gooien blijft de afvalberg wat kleiner. Goed voor het milieu en prettig voor de portemonnee. Je steekt wat op van het samenwerken en het is nog gezellig ook.

Vrijwilligers van Repair Café Oegstgeest zijn deskundig in het slijpen en onderhouden van tuingereedschap. (fotocredit: Foto PR/RCO)
Vrijwilligers van Repair Café Oegstgeest zijn deskundig in het slijpen en onderhouden van tuingereedschap.
(fotocredit: Foto PR/RCO)