Repair Café helpt jonge zwaardvechter

‘Ik ging met pappa vechten en toen brak het handvat van mijn plastic zwaard af. We hebben thuis nog wat geprobeerd met lijm, maar dat hield niet’. Arjun, 5 jaar, keek er beteuterd bij. Hij kwam 7 april naar het Dorpscentrum om assistentie te vragen aan Repair Café Oegstgeest.

Die kreeg hij van Eric, een vrijwilliger met aandacht voor speelgoed. Deze sleep een stuk hout rond, stak de ene helft in het handvat en de andere helft in het lemmet. Royaal lijm erop, vier schroefjes erin en klaar was de stevige verbinding.

Arjuns moeder keek tevreden toe hoe haar zoon de reparatie op de voet volgde. ‘Ik wil mijn jongens bijbrengen dat kapotte dingen niet meteen weggegooid hoeven te worden. Probeer eerst nog maar eens of het gemaakt kan worden. Ga maar knutselen, eventueel met iemand die er meer van weet. Heel leerzaam wat ze hier allemaal zien, er gebeurt zoveel.’

Intussen zetten andere handige vrouwen en mannen zich in voor het herstel van allerlei dingen: kleding, een acculader, een printer, een geluidsinstallatie, een paraplu, fietsen, een reusachtige kroonluchter en allerlei huishoudelijke apparatuur. Vanwege het voorjaar kreeg een fors aantal tuingereedschappen een slijp- en onderhoudsbeurt. Alles bij elkaar werden 95 voorwerpen onder handen genomen, waarvan ongeveer driekwart gemaakt weer mee naar huis ging.

Op zaterdag 2 juni is er weer een Repair Café, ook weer van 10 tot 13 uur in het Dorpscentrum, Lijtweg 19.

Het opsporen en verhelpen van kortsluiting in deze kroonluchter was een omvangrijke klus voor Rob, vrijwilliger bij Repair Café Oegstgeest.  fotocredit: Foto RCO
Het opsporen en verhelpen van kortsluiting in deze kroonluchter was een omvangrijke klus voor Rob, vrijwilliger bij Repair Café Oegstgeest.
Fotocredit: Foto RCO