Zomer zet door na bezoek aan Repair Café

Een gescheurde fietstas, een doorgezakte tuinstoel, een vastgelopen ventilator – als ze gemaakt zijn, verhoogt dat zomers plezier. Op zaterdag 2 juni staan vrijwilligers van Repair Café Oegstgeest iedereen bij die spullen uit het huishouden wil herstellen. Tussen 10 en 13 uur is het reparatiefeest in het Dorpscentrum aan de Lijtweg 9.

In en om huis gaan dingen wel eens kapot. Denk bijvoorbeeld eens aan de vakantiespullen, de dingen op de camping, tuinspullen, alles wat aan zomers genieten bijdraagt. Zonde om het meteen weg te gooien als het ook nog gemaakt kan worden. De handige vrouwen en mannen van het Repair Café repareren bijna alles: kleding en textiel, fietsen, meubels en houten voorwerpen, speelgoed, dingen van metaal, keramiek of kunststof. Verder ook elektrische apparaten en elektronica, de pc met hard- en software.

De reparateurs vinden het leuk te laten zien hoe je zoiets zelf kunt aanpakken. Zo komt zelf repareren terug in het dagelijks leven. Goed voor milieu en portemonnee en nog gezellig en leuk ook. Er is koffie of thee, voor kinderen is er limonade. De bibliotheek legt zomerse boeken ter inzage.

Zomers genieten als alle spullen in de tuin, op de camping en op vakantie in goede staat zijn. Repair Café Oegstgeest helpt graag met repareren. fotocredit: Foto PR/RCO
Zomers genieten als alle spullen in de tuin, op de camping en op vakantie in goede staat zijn. Repair Café Oegstgeest helpt graag met repareren.
fotocredit: Foto PR/RCO