Creatieve breinen aan het werk in het Dorpscentrum

Niet alleen technische knowhow maar vooral kwaliteiten van creatieve aard moesten zaterdag worden aangespoord om de vele klussen als een ‘reparatiesucces’ te turven. De kennis van ervaren technici gaat verder dan de wetenschap beschrijft; ervaring en vooral oplossingsgericht denken maakt niet alleen de bezitter blij maar ook de vrijwilliger die de klus heeft geklaard om de veelal oude apparatuur een nieuw leven te geven.

Een contactgril werd doorverwezen naar de kringloop…  “niets meer aan te doen” was de diagnose van Theo; het kan niet altijd een feestje zijn.  Wim kreeg een eigenwijze radio-bestuurbare terreinwagen die alleen maar rechtdoor wilde dus niet meer naar links of rechts omdat de stuurinrichting niet meer functioneerde. Paul, de trotse eigenaar, had zijn vader op pad gestuurd voor mogelijke reparatie .

Aiste uit Singapore en Suhith uit Litouwen weten inmiddels ook de weg naar het Café goed te vinden; dit keer kwam het jonge stel met een grammofoon uit 1920.  Uiteindelijk werd dit kostaar apparaat weer gerepareerd en volgens plan binnenkort te gebruiken voor een “vinyl-feestje” in Oegstgeest. Adres wordt niet vermeld anders zou het wel erg druk worden!

Tussen de bedrijven door werd aan de zijgevel van het Dorpscentrum door een viertal technici een reusachtige barometer opgehangen, waarop de financiële stand van zaken van de crowdfunding kan worden aangegeven. Eric Groenendijk, de createur, kon namens RCO het management van het Dorpscentrum verblijden met deze functionele muurdecoratie.

Al met al… een drukke dag; rond 70 reparaties en een succesvolle buitenklus!

Volgende maand is het Repair Cafe op zaterdaf 7 juli in het Dorpscentrum.

Wim kreeg een eigenwijze radio-bestuurbare terreinwagen die alleen maar rechtdoor wilde dus niet meer naar links of rechts omdat de stuurinrichting niet meer functioneerde.
Wim kreeg een eigenwijze radio-bestuurbare terreinwagen die alleen maar rechtdoor wilde dus niet meer naar links of rechts omdat de stuurinrichting niet meer functioneerde.