Zelf iets herstellen met het Repair Café

Door je tuinbankje gezakt? Een jurk vermaken? Een apparaat dat niet werkt? Speelgoed kapot? Niet meteen weggooien, maar proberen het zelf te maken. Met hulp van vrijwillige reparateurs van Repair Café Oegstgeest lukt dat meestal prima. Goed voor het milieu, leerzaam en nog gezellig ook.

Op zaterdag 7 juli, tussen 10.00 en 13.00 uur, is het Repair Café voor iedereen open in het Dorpscentrum, Lijtweg 9. Mannen en vrouwen, deskundig op allerlei terrein, maken (bijna) alles wat in en rond huis kapot ging: kleding en textiel, houten en metalen voorwerpen, meubels, huishoudelijke apparaten, computers, soft- en hardware, randapparatuur, fietsen, noem maar op. De bezoeker die dat kan, werkt met de reparateur samen aan de klus. Zodat duidelijk wordt hoe je het eventueel zelf kunt aanpakken.

Spullen herstellen bij het Repair Café zorgt ervoor dat ze nog niet op de afvalberg belanden. Dat betekent minder klimaatschade en minder gebruik van grondstoffen. Bovendien levert een bezoek aan het Café gezelligheid op en ontmoeting. Op de leestafel biedt bibliotheek Bollenstreek  informatie over techniek voor de leek, doe-het-zelven en milieubewust leven.

Bij het Repair Café werken bezoekers en reparateur samen aan de klus. fotocredit: Foto PR/RCO
Bij het Repair Café werken bezoekers en reparateur samen aan de klus.
fotocredit: Foto PR/RCO