Mosselmarkt en Repair Café op Lange Voort

Steek je handen uit de mouwen, zaterdag 1 september op de Lange Voort. Om te smullen van een maaltje mosselen en om een kapot ding van thuis weer te maken, met assistentie van een deskundige. De Mosselmarkt van de winkeliers en de technische hulp van Repair Café Oegstgeest zorgen voor gezelligheid en ontmoeting in het winkelgebied, van 11.00 tot 16.00 uur.

Voor de mosselen tekent Visgilde Hugo van der Mey. ´Gezond en lekker eten, onze trots uit Zeeland´, prijst hij aan. ´Bovendien een duurzame keuze: mosselen worden steeds vaker zo gekweekt en gevist dat de zeebodem niet aangetast wordt.’ Restaurant De Jonker en supermarkt Jumbo dragen ook bij waardoor bezoekers kunnen genieten van een ‘aangekleed bordje met een glaasje’.

Vrijwilligers van Repair Café Oegstgeest zijn in marktkramen actief om iedereen te helpen bij het maken van kapotte spullen uit het huishouden. Zijn er mankementen aan huishoudelijke apparaten, de pc en elektronica, fietsen, kleding en textiel, meubels, speelgoed, spullen van hout, keramiek, metaal, plastic? Gooi het niet zomaar weg. Breng het mee naar het Café op de Lange Voort en onderzoek met de technische mannen en vrouwen of reparatie mogelijk is. Leerzaam, uitdagend en veel beter voor milieu en portemonnee.

Op de Lange Voort assisteren vrijwilligers van Repair Café Oegstgeest bij het maken van kapotte spullen uit het huishouden.   Fotocredit: Repair Café Oegstgeest
Op de Lange Voort assisteren vrijwilligers van Repair Café Oegstgeest bij het maken van kapotte spullen uit het huishouden.
Fotocredit: Repair Café Oegstgeest